50.000 Ft feletti rendelés esetén a normál házhoz szállítás INGYENES!    

+36 1 250-1785

webshop@imaginelovas.hu

Hasznos tanácsok

TÉLI VITAMINPÓTLÁS

IMAGINE Lovas Szakáruház
IMAGINE Lovas Szakáruház
2022.08.14 14:39
TÉLI VITAMINPÓTLÁS

A téli étrendben két ok miatt is szükséges a táplálékkiegészítés: a lónak plusz vitaminokra és emellett plusz energiára van szüksége. A téli szálas takarmány nem rendelkezik olyan tápértékkel, vitamin- és nedvességtartalommal, mint a friss fű, ezért ezt a hiányt pótolni kell.

A hideg miatt a testhőmérséklet fenntartása is sokkal több energiát emészt fel, mint az enyhébb hónapokban. Sokszor tapasztalhatjuk, hogy egy-egy ló „rendesen” táplálkozik, mégis fogy. Ez biztos jele annak, hogy kiegészítésre szorul és a szükséges plusz kalóriákat nekünk kell biztosítani számára a hideg, szeles, nedves téli hónapokban. A kiegészítés mindig az adott egyed igényeihez kell, hogy alkalmazkodjon.

A legjobb, ha a táplálékkiegészítőket a napi etetésekkor elosztva kapják a lovak, nem a napi ajánlott mennyiséget egy etetéskor. A lova igényeinek leginkább megfelelő táplálékkiegészítő kiválasztásához kérje állatorvosa segítségét, vagy forduljon bizalommal az Imagine csapatához!



A TÁPLÁLÁSON TÚL...



Az alapvető tápláláson felül a lovak kényelméért és egészségéért az alábbi szempontok figyelembevételével is sokat tehetünk:

 Még a ridegen tartott lovaknak is legyen menedéke, ahová az időjárás viszontagságai elől behúzódhatnak. Ez lehet csak egy szélfogó, fedett beálló. Itt is juthassanak szálas takarmányhoz, és mivel gondolnunk kell a csoport alacsonyabb hierarchiával rendelkező tagjaira is, jó, ha alternatív menedékhely is van számukra.
 A tulajdonos figyeljen a lova fogazatának az állapotára is csakúgy, mint a rendszeres féreghajtásra, hogy a táplálék felvétele, emésztése és hasznosulása megfelelő legyen.
 A lovak napi ellenőrzése, ellátása a téli hónapok során jó, ha tartalmaz napi egyszer egy sárkefés kifésülést, a sérülések és az esetlegesen fellépő bőrproblémák ellenőrzését.
 A vízellátást és a lovak trágyázását is rendszeresen figyelemmel kell kísérni, a nagyon száraz trágya a lovak dehidráltságának egyik tünete.